Mérnököket és szakmunkásokat is vár Mágocson a Cabero Industrial

Több mint 700 millió forintból csaknem 3200 négyzetméteres, fémipari megmunkáló üzemcsarnokot épít az ipari hűtőberendezések és hőcserélők gyártásával foglalkozó, német tulajdonú Cabero Industrial Kft. a vállalat székhelyén, a Baranya megyei Mágocson.

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 340 millió forintos támogatásával várhatóan idén év végéig elkészülő beruházással központosítani tudják a vállalat lemezmegmunkálási munkafolyamatait, így csökkennek a cég szállítási költségei.

Az ingatlanberuházás mellett a cég technológiai fejlesztést eredményező fémmegmunkáló gépeket, így lamella présgépet, lézervágót szerez be, hogy növeljék a gyártási kapacitást és részben automatizálják a gyártási folyamatot.

Az ipari hőcserélőgyártásban Európában vezető szerepet betöltő Cabero cégcsoportot 1980-ban Németországban alapított, Magyarországon 1995 óta gyártóüzemekkel jelen lévő Cabero cégcsoport leányvállalata, a Cabero Industrial Kft. 220 embert foglalkoztat két somogyi és egy baranyai telephelyén.

A következő bő két évben a géppark további bővítését és automatizálását tervezik a társaság kaposvári gyártóüzemében, korszerűsítenék a már meglévő mágocsi gyártóüzemet és bővíteni fogják a vállalat termékkörét, például vadhúsfeldolgozó hűtőkabinok gyártásába kezdenek.    

A vállalat már rövidtávon 10-15 százalékos létszámbővítést tervez, mind a mérnökök, mind a szakmunkások és alacsonyabb képzettségű munkavállalók körében - közölte a cég.    

A Cabero Industrial Kft. a társaság közlése szerint 2020-ban 1,036 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 226 millió forintos nyereséget ért el, míg egy évvel korábban 1,023 milliárd forintos bevétel mellett 42 millió forint profitot szerzett.

Forrás: hrportal.hu

earthchevron-up-circle